duurzaam & bouwen

Dromen…..
Je eigen schuurwoning bouwen. Op je eigen kavel een geheel nieuwe woning naar wens. Wij richten ons op particulieren die een eigen schuurwoning willen laten bouwen. Wij zijn de specialist in het ontwerpen van deze woningen en willen hiermee het woningaanbod op de zelfbouw markt verbeteren.

Onze waarden
Niet alleen gasloos maar bij voorkeur ook energieloos. Niet met alleen natuurlijke materialen maar bij voorkeur ook ademende materialen en met goede ventilatie. Niet alleen een woning op maat voor wat je nu wil, maar ook nog “passend” zijn in de toekomst; alle schuurwoningen worden op jouw maat en wensen ontwerpen. Essentieel bij elke keuze is dat de woning voldoet aan de hoogste eisen die er gesteld worden op gebied van duurzaamheid. Waarbij er sterkte voorkeur is voor:
– damp open bouwen
– ecologische bouwmaterialen
– 0 op de meter woning

Stapelen van bouwmaterialen
We laten het stapelen van bouwmaterialen over aan een netwerk van bewezen betrouwbare aannemers. Om kwaliteit te garanderen en jouw niet te laten betalen voor onnodige “kilometers” zijn we alleen actief in een cirkel van circa 30 km van Gouda (globaal Zuid-Holland en de gemeente Utrecht). Afhankelijk van jouw specifieke wensen en situatie kunnen wij jouw woning in twee verschillende bouwsystemen bouwen:

Traditioneel bouwen met moderne materialen
Op een goed geïsoleerde betonnen vloer worden de lichtbetonelementen of kalkzandstenen voor de binnenspouwbladen en dragende wanden geplaatst. Hierna is de betonnen of houten systeemvloer van de verdieping aan de beurt. Nadat zo het volledige casco geplaatst is, worden de buitenkozijnen met isolatieglas gemonteerd. Nu kan gestart worden met de gevelbekleding. Na het plaatsen van het in de werkplaats gemaakte dak is het hoogste punt is bereikt!

Ecologisch bouwsysteem
Op de goed geïsoleerde betonnen vloer worden de houtskelet delen geplaatst. Deze vloerdelen, muurdelen en dakdelen worden in de werkplaats gemaakt. Vuren balken vormen het frame dat wordt afgewerkt met OSB, geïsoleerd met houtvezel isolatie en bedekt met damp open folie. De delen worden met behulp van een kraan in 1 of 2 dagen in elkaar gezet. De week daarna worden de ramen en deuren geplaatst. Daarna is je woning wind en waterdicht.

Bouwen…….
Samen met jou en samen met vaste betrouwbare bouwpartners! Met bewezen kwaliteit. Wij ontwikkelen moderne aanpasbare schuurwoningen die zich onderscheiden in architectonische en bouwkundige kwaliteit. Betaalbaar design dus!

Afwerking
Je hebt globaal de keuze uit de volgende afwerk niveau;

  1. Je bouwt zelf onze schuurwoning af (casco bouw). Wat hoort er dan bij;
    buiten- en binnenmuren buitenkozijnen, buitendeuren en beglazing (incl. hang en sluitwerk)
    fundering, verdiepingsvloer incl. sparingen en trapgat, dak elementen
    tekenwerk, vergunningsaanvraag, constructieve berekeningen
  2. Je laat ons de schuurwoning afbouwen. De woning is dan voorzien van alle installaties, wandafwerking, binnenkozijnen, trappen en aftimmerwerk.

Financieel & juridisch….
Een aantal schuurwoningen op deze website zijn voorzien van een prijs. Hoewel deze vriendelijk geprijsd zijn door een slim ontwerp moet wel opgemerkt worden dat de prijzen en oppervlakte genoemd op deze website indicatief zijn, waarbij gestreefd is te komen tot een maximale afwijking van 10%. Wij werken volgens de algemene voorwaarden DNR 2011. Dit is ‘De Nieuwe Regeling 2011’ over de rechtsverhoudingen tussen opdrachtgever – architecten, ingenieur en adviseur. Wij werken met een stappenplan. Bij elke stap leggen we onze afspraken vast. Verder ga je nog geen enkele verplichting aan!

Financieel
Wat komt er nog allemaal meer financieel bij kijken (als je kiest voor de afgebouwde variant)?

1. Voor je huis:
sanitair en tegelwerk (wc + badkamer(s)); houd rekening met minimaal € 15.000,-
keuken; houd rekening met minimaal € 10.000,-
wand- (zoals stucwerk e.d.), vloerafwerking en (overige) inrichtingskosten
(tja, zeg het maar heb jij een dure smaak?)

2. Voor je kavel
de grond zelf; we zien bedragen van € 150.000 tot € 500.000 dus ja…
tuininrichting; houd rekening met minimaal € 10.000,-

3. Overig
houd rekening met de financieringskosten, zo’n 5% tot 10%
helaas, al doen we ons best, het blijft mensenwerk; soms gaat het niet zoals we allemaal zouden willen
neem daarom zo’n 5% voor onverwachte kosten op

Nieuwsgierig….
Begrijpelijk Een kennismakingsgesprek is uiteraard gratis! Maak daarom een vrijblijvende afspraak!

Laden...